Foto uppdrag

Bra bild och film som har egen identitet

kan göra skillnad.

Events/fester

Events, och fester kräver största möjliga engagemang under kort tid, samt att man kan få fram en intressant komposition som är spännande och ser läcker ut på bild. Genom tät kommunikation med kunden så att man har klart för sig från båda parter vad man vill och vad man får, blir det suveränt resultat. Ger fasta priser efter skriftlig offert för smidigt samförstånd.

Exklusiva foton för privatpersoner.

Om man har en vacker bostad, våning, lantställe eller kulturhistorisk byggnad, så är det fantastiskt att kunna få fram exklusiva privata foton av hög kvalitet, utan att det för den skull behöver kosta förmögenheter. Det utmanande är att försöka hitta det unika och lite speciella som sticker ut, om man nu vill ha det, eller lite mera eleganta lågmälda som andra gillar. Genom att förutsättningslöst testa olika alternativ, brukar det vara möjligt att hitta en gemensam nämnare mellan kund och undertecknad.

Man kanske vill ha ett exklusivt porträtt av familjen som kan vara ett tidlöst minne. I stället för att enbart betrakta bilder via en skärm, kan ett bra porträtt förmedla ett helt annat djup och unik exklusivitet.

Ta kontakt för en helt förutsättningslöst samtal om tankar och idéer och offerterbjudande.

Undertecknad arbetar med mycket respekterade framkallningföretag inom branchen såsom Crimson och Proimages.

Det borgar för absolut högsta kvalitet.

 

[google-translator]

Högupplösta foton av interiörer.

Numera är det fullt möjligt att fota med extremt hög upplösning och i svagt bakgrundsljus så att man kan detaljanalysera fotot ner till små detaljer. Det gör att man inte behöver fota alla lösören individuellt, utan kan ta färre, men mera högupplösta foton, vilket förenklar mycket. Man har också möjlighet att se byggtekniska detaljer som stuckaturer, hålkärl, lister mm. Allt detta är väsentliga detaljer som försäkringsbolag uppskattar.

Oavsett om man endast vill ha en enkel katalog med alla lösören för egen användning, eller om man söker hög kvalitet med bra skärpa på speciella objekt, så kan ett förutsättningslöst samtal vara en början. Ta gärna kontakt för vidare genomgång.

 

[google-translator]

Lösörefotografering.

I samband med generationsväxling kan en professionell fotografering av lösöret vara en tillgång. Det innebär inte att man ska montera ner allt och fota i studio, utan enbart att man fotar  på plats men att man kan frilägga (man tar bort bakgrunden) om objektet är värdefullt och behöver analys av utomstående experter. Dessutom går det inte att härleda objektet med neutral bakgrund. Större tavlor kan också numera fotas på plats och genom efterprocessning uppfattas så realistiskt det är möjligt utan att behöva flyttas.

 

[google-translator]

Fotoböcker

Fotobok vad är det?

Fotobok kan vara en samling bilder som beskriver en specifik händelse men den kan också utformas som en historisk länk mellan dåtid och nutid som är läsbar för alla generationer i alla tider.

Ingen kan säga annat än att en riktig fotobok med digitala bilder tagna inom familjen eller vänkretsen, är njutbart och beständigt. Men oftast blir en fotobok bara en kort betraktelse av en resa, en födelsedag, ett jubileum, vilket är bra nog. Men vi har fortfarande inte någon historisk länk bakåt. Därför vill jag gärna trumma för en utveckling av vanlig fotobok, nämligen historisk fotobok.

Historisk fotobok.

En historisk fotobok innebär att man väljer ut de bästa bilder från alla äldre fotoalbum, diabilder,pappersbilder svart & vitt eller färg, scannar, avbildar dem digitalt. Sedan bygger man en helt ny fotobok, historisk fotobok, med bilder från äldre tider sammanvävt med foton med de senaste miljöerna.
Man får en logisk historisk koppling både bakåt och framåt, en historisk fotobok.

Att kunna ge bort en sådan Historisk fotobok eller få ta emot, är nog bland de mest enastående presenter man kan producera idag.

Vad kostar en historisk fotobok?

Det är naturligtvis svårt att direkt prisge beroende på hur mycket arbete det är att samla, selektera och processa de gamla negativen, diorna och papperskopior. Men en fotobok av hög kvalitet kostar grovt mellan 400-700:-/styck och det är i stort sett samma kostnad upp till 20 stycken, sedan blir det billigare. Undertecknad använder Blurb, som är världens största producent av fotoböcker och som exempel kan man nämna att en digital upplaga som man kan titta via Ipad, ingår i deras koncept.

Men det manuella arbetet att sammanställa bilderna måste prissättas individuellt, och därför är det alltid helt gratis att få en belysning och offert baserat på hembesök och genomgång av materialet.

[google-translator]

Exempel på vanlig fotobok

Fotobok, Kim von Essen